Ekonomická univerzita organizuje prvý veľtrh práce pre vysokoškolákov

18.10.2011 Bratislava

Bratislava 16. októbra (TASR) – Vysokoškoláci z rôznych univerzít sa v priestoroch Ekonomickej univerzity (EU) v Bratislave môžu 18. a 19. októbra dozvedieť o rôznych pracovných príležitostiach, študijných, jazykových pobytoch, stážach, grantoch či brigádach. O organizovaní prvého ročníka veľtrhu práce Kariérna cesta TASR informovala hovorkyňa univerzity Lucia Gunišová.

„Za svoje poslanie považujeme nielen poskytovať našim študentom čo najkvalitnejšie vzdelanie, ale chceme im aj pomôcť pretaviť nadobudnuté poznatky do ich ďalšieho života a praxe. Veľtrh Kariérna cesta z tohto dôvodu považujem za výnimočnú príležitosť získať priamo na pôde EU mnohé užitočné kontakty a ponuky, ktoré im otvoria cestu k úspešnej kariére,“ povedal rektor univerzity Rudolf Sivák. Dodal, že dôležité informácie o nárokoch na absolventov môžu študenti získať na prednáškach, ktoré budú v rámci veľtrhu viesť predstavitelia významných firiem.

Návštevníkom veľtrhu budú k dispozícii zástupcovia firiem IBM, O2, PwC, Johnson Controls, Deloitte, Dell, Grafton Recruitment a ďalších.

„Už roky aktívne spolupracujeme s EU a mnohí jej absolventi úspešne rozvíjajú svoju kariéru v IBM. Takáto spolupráca umožňuje prispôsobovať profil absolventov potrebám trhu a rozvíjať u študentov ekonomického smeru praktické skúsenosti, ako napríklad využívanie analytických nástrojov v rozhodovaní,” povedal generálny riaditeľ IBM Slovensko Branislav Šebo.

Podľa údajov ministerstva školstva je nezamestnaných len šesť zo sto absolventov Ekonomickej univerzity. Priemerný plat študenta, ktorý skončil štúdium na EU, je 910 eur.
 

Vyberte región